Да бъде премахнат безплатният служебен абонамент“ в София и да се

...
Да бъде премахнат безплатният служебен абонамент“ в София и да се
Коментари Харесай

Предлагат разширяване на платените зони за паркиране в София

Да бъде отстранен безплатният „ длъжностен абонамент “ в София и да се вкара нова конструкция на платените зони. Това оферират общинските съветници от ГЕРБ-СДС с нормативни промени, показват в известие от Столичната община.

Промените, свързани със „ служебния абонамент “ включват унищожаване на този безплатен режим и ограничение на използването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и др. институции до 5 броя паркоместа в режим „ Служебен абонамент “ за даден административен адрес. Предвижда се този режим да работи при часовия диапазон от 19:30ч. до 23:30 ч. и уголемен режим “Служебен абонамент ” - годен в събота и неделя, в часовия диапазон от 08:30ч. до 19:30 ч. Според вносителите на концепцията би трябвало да се въведе и правилник за прилагане на паркоместа в режим „ Служебен абонамент “ и за потребностите и активността на Народно заседание на Република България. 

" Уеднаквяването на изискванията за прилагане и ограничаването на броя им, ще ги редуцира с към 430 броя, т.е паркоместата в режим „ Служебен абонамент “ ще намалеят с към 29% ", разяснява Зафир Зарков, зам.-председател на Комисията по превоз на СОС. 

Към втората група оферти за промени влиза въвеждане на правилник за разкриване на паркоместа за товаро-разтоварни действия в зоните за почасово платено паркиране и в зоните с въведен стеснен достъп на МПС и ред и условия за използването им от живущи и икономически субекти. 

В зоните с въведен стеснен достъп на МПС /пешеходни зони/ ще има места, които да се употребяват до 30 минути при съществуване на публикуван пропуск и възнаграждение на цената за паркиране /50 ст. или 1 лева./от юридическите или физическите лица при всяко зареждане на стопанския обект, а от живущите при съществуване на публикуван пропуск – гратис до 30 минути, два пъти на ден. Местата за товаро-разтоварни действия в зоните за почасово платено паркиране ще бъдат непокътнати за осъществяване на тези действия в границите на работното време на съответната зона. 

Към третата група хрумвания за промени влиза разширението на „ Зелена зона “ в кв. Зона Б-19, регион „ Възраждане " и разширение на “Синя зона ” за сметка на обсега на „ Зелена зона ”.

„ Съобразявайки се с връзката, която бе извършена в самите региони с платено паркиране и по предложение на районните кметове са направени съответните промени “, изясни Зарков. 

„ Важно конкретизиране е, че Промяната от „ зелена “ на „ синя “ зона няма да се отрази на към този момент заплатените винетни стикери за платено паркиране на живеещите в тези региони. “, уточни Румяна Милова, дирекция „ Паркиране и подвижност “ на ЦГМ. Тя добави, че ЦГМ продължава да образова инспектори-контрольори, които към този момент работят и които ще глобяват, както за неплатено, по този начин и за погрешно паркиране. 

Предлага се също увеличение на работното време на „ Синя зона “ - надлежно от понеделник до събота от 08:30 ч. 20:00 часа. 

В последната група хрумвания за промени е въвеждането на забрани за влизане на МПС в някои сектори в избрани времеви шпации:
ул. " Пиротска " в сектора сред бул. " Княгиня Мария Луиза " и бул. " Ст. Стамболов " - от 09:00 до 21:00 часа.бул. " Ст. Стамболов " в сектора сред ул. " Екзарх Йосиф " и бул. " Сливница " (Женския пазар) - от 09:00 до 19:00 часа.ул. " Екзарх Йосиф " в сектора сред ул. " Г. С. Раковски " и ул. " Г. Бенковски " - непрекъснато.в зоната към НТ " Иван Вазов " - непрекъснато.ул. " Граф Игнатиев " сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и ул. " Алабин " - непрекъснато.бул. " Витоша " от бул. " П. Евтимий " до бул. „ Ал. Стамболийски “- непрекъснато.ул. „ Георг Вашингтон “ от ул. „ Трапезица “ до ул. „ Пиротска “ - непрекъснато.ул. „ Съборна “ от пл. „ Света Неделя “ до ул. „ Цар Калоян ” – непрекъснато.ул. „ Съборна “ от ул. „ Леге “ до ул. „ Княз Александър I ” – непрекъснато. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР